Jak na půjčky

Půjčky lze dělit podle mnoha faktorů a parametrů. Při výběru a sjednávání půjčky se zaměřte na nejdůležitější parametry každé půjčky – úroky, dobu splácení, výši splátek, ručení, možnosti předčasného splacení a RPSN. Podle poskytovatele půjčky, dělíme půjčky na bankovní a nebankovní. Bankovní půjčky jsou nejvyužívanější a nejběžnější formou půjčky.

Banky většinou nabízejí oproti nebankovním subjektům nižší úroky a jsou méně rizikové. Vybavení půjčky však trvá většinou delší dobu a banka vám půjčku nakonec nemusí schválit. Bankovní půjčku můžete sjednat na kterékoliv pobočce banky nebo prostřednictvím internetu podat žádost o půjčku on-line. Nebankovní půjčky poskytují společnosti mimo bankovního sektoru. Nabízejí rychlejší vyřízení půjčky a nevyžadují tak velké záruky splácení jako banky. K nebankovním půjčkám řadíme i stále populárnější formy půjček. Patří k nim půjčky bez potvrzení o příjmu, půjčky bez registru a půjčky na směnku. Jejich rychlé a jednoduché vybavení je však vykoupeno mnohem vyšší úrokovou sazbou. Navíc tyto půjčky patří mezi více rizikové. Pokud je to možné, uvažujte o jejich vybavení pouze u známých a ověřených společností.

Velký boom zažívají půjčky online. Mnoho poskytovatelů nabízí sjednání úvěru přímo na jejich webových stránkách a tak máte doslova po pár kliknul hotovost téměř „na stole“. V dnešní uspěchané době přicházejí banky a společnosti s akčními nabídkami rychlých půjček nazývanými například půjčky ihned, půjčky ihned, půjčky do 24 hodin, osobní půjčka a podobně. Doba vyřízení se však vždy odvíjí od velikosti úvěru a od požadavků poskytovatele na vás. Opět platí, čím kratší doba vyřízení, tím větší úroky a tedy dražší úvěr.

Jaká půjčka je pro mě vhodná?

Obecně lze říci, že pokud nepotřebujete půjčku urgentně a jste v zaměstnání, je nejrozumnější nejprve zkusit zažádat si o půjčku u vaší banky, kde máte vedený běžný účet. Jedná se o nejbezpečnější formu půjčky. Pokud banka vaši žádost z jakéhokoliv důvodu odmítne, zkuste si vybrat z nabídky půjček online. Ty lákají vysokou dostupností a jednoduchostí vybavení.

Zvláštní půjčky bez potvrzení o příjmu a půjčky bez registru jsou určeny spíše pro ty, co řeší akutněji finanční problémy. Až jako krajní možnost doporučujeme rizikovou formu půjčky na směnku. Pokud je to možné, snažte se úvěr splatit co nejdříve a vždy si dobře přečtěte smluvní podmínky.

Uložit a sdílet

Okomentovat