Nevýhody půjčky do 24 hodin

Jako každá věc, která se jeví na první pohled velmi jednoduchá a výhodná, mají i půjčky do 24 hodin jisté mínusy.

Rizika půjčky do 24 hodin

Rychlost s jakou jsou poskytovány, je vyvažována vyššími úroky což je jistě nevýhoda. Vyšší úrok mávšak své opodstatnění. Na rozdíl od banky nebankovní společnosti podstupují vyšší riziko, neboť své klienty zdaleka tolik neprověřují a půjčují i lidem, kteří by jinde se svou žádostí neuspěli. Proto každý, kdo na peníze spěchá, musí počítat s nevýhodami, například s tím že ho půjčka vyjde poněkud dráž. Samozřejmě díky internetu můžeme lehce porovnat více nabídek a vybrat tu nejvýhodnější. Rizikem nesplácení půjčky je jistě exekuce majetku vašeho a nebo majetku vašich bližních. Přijít o střechu nad hlavou je jistě komplikace ze které se špatně dostává.

Vyšší poplatky u nebankovní půjčky

U půjčky do 24 hodin od nebankovní společnosti musíme také počítat s vyššími poplatky spojenými s vyřízením úvěru. Pozor zejména na tzv. skryté poplatky. Společnosti o nich své zákazníky předem neinformují a klient se o nich dovídá až v průběhu plnění smlouvy, kdy zjistí, že ho půjčka bude stát více, než počítal. Takové jednání ze strany společnosti je velmi nekorektní a svědčí o zjevném úmyslu klienta poškodit. Zejména tyto rychlé půjčky jsou v tomto ohledu nebezpečné a nevýhodné, neboť jejich poskytovatelé často zneužívají spěchu, ve kterém klient jedná, a tak je lehké ho oklamat nebo aspoň neseznámit se všemi podmínkami smlouvy. Pokud je celková částka zaplacená navýšená více jak 50%, měli byste zvolit jinou firmu.

Pročtěte si smlouvu u půjčky

Takže i když na peníze velmi pospícháme, udělejme si čas a celou smlouvu si před podpisem důkladně prostudujme a na všechny nejasnosti se vyptejme. Pokud nám poskytovatel není schopen na naše otázky odpověď, hledejme raději jinou společnost.

Ručení u nebankovní půjčky

Mezi další nevýhody, se kterými se můžete setkat je to, že firma bude vyžadovat ručení nemovitostí. Ručit můžete nemovitostí (domem, zahradou, garáží apod.), kterou ovšem v průběhu plnění smlouvy nadále užíváte, zástava je pouze právně zanesena v katastru nemovitostí, nebo můžete ručit movitým majetkem, např. automobilem. Pokud vás zajímají i výhody, které nabízí půjčky od soukromých firem, čtěte článek odkazovaný v této větě.

Uložit a sdílet

Okomentovat